bacuspedia

La Denominació d’Origen Catalunya estrena avui una nova aposta per aquest any que ve carregat de novetats. Es tracta de la Bacuspedia, una enciclopèdia al voltant del món del vi i amb la qual la DO Catalunya vol contribuir a fer difusió sobre la cultura del vi, desmitificant-la i fent-la més propera a tots els públics.

Nova edició amb originalitat

La Bacuspedia, que es publicarà periòdicament a la web de la DO Catalunya, explica diferentsconceptes vinícoles mitjançant l’animació. D’aquesta manera, la DO Catalunya dóna continuïtat a una línia de treball que va arrencar fa ara 2 anys amb la publicació de la primera edició de Vinòmics. La Bacuspedia arrenca amb la publicació dels dos primers capítols o termes a definir: R de Rosat i A d’Afruitat. Petits clips que intenten aclarir perquè es diu que un vi és afruitat, o defensar l’existència de grans i bons vins rosats, de la mà de personatges animats, alguns dels quals resulten d’allò més familiar.

 L’autor de les vinyetes de la Bacuspedia és l’il·lustrador i animador Àlex Roca, mentre que darrere dels guions hi ha Raúl Deamo. Tots dos formen part del planter d’autors que conformen Vinòmics. L’Àlex, creador de personatges i històries amb picades d’ull al cinema fantàstic, les sèries de TV i els còmics de culte, ha realitzat animacions per a televisió i cinema, així com a vídeos virals com el conegut Españistán. Per la seva banda, el Raúl és el coordinador deVinòmics, un projecte que li ha permès unir dues de les seves passions: l’amor pels còmics, on treballa habitualment desenvolupant històries com a guionista, i el seu més recent interès pel món del vi que el va portar a rodar el documental Deconstruint el vi català (2013).

 

Noves seccions a la web de la DO Catalunya

 La Bacuspedia és un dels elements que formen part de la nova secció de la web de la DO Catalunya: Consells per a wineloves, on es poden trobar també els vídeo-consells de la sommelier Clara Isamat a través de les càpsules Com fer-ho.

 Produïdes en col·laboració amb La Conca 5.1, un cop al mes Clara Isamat guiarà a tots aquells que vulguin estar informats sobre coses pràctiques com ara com netejar les copes de vi, primer dels capítols publicats i ja disponible a la web de la DO Catalunya.

bacus com fer