enoturismemarccastellet_0

La UAB ha sigut la universitat pionera en crear un curs optatiu d’aquest estil, fet que demostra que l’enoturisme és un factor cultural cada cop més important i transcendental en les nostres cultures pròximes. En la seva aposta per potenciar el talent en la gestió i promoció enoturística, La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) inaugura, el proper 26 de febrer, el primer curs “Introducció a l’Enoturisme” dirigit tant a alumnes de Grau en Direcció Hotelera, Turisme, Direcció de Serveis de Restauració i/o Comerç com a professionals del sector que desitgin en especialitzar-se en aquest àmbit. Per als qui ja treballen en el sector vinícola, el curs suposa una gran oportunitat per ampliar i actualitzar les seves capacitats estratègiques.

Gestió i coneixement d’aptituds

L’objectiu del programa és capacitar a l’alumnat per liderar i gestionar qualsevol organització vinculada a l’enoturisme donant la oportunitat als estudiants a integrar-se en projectes existents o bé com a emprenedors.

Èxit considerable segons el context

 En total, en aquesta primera edició, s’han obert 20 places i tindrà una durada de 4 mesos, entre el 26 de febrer i el 28 de juny. El curs compta amb una metodologia teòrica i pràctica en la que els alumnes adquiriran coneixements vitivinícoles i enològics, aprendran a desenvolupar plans estratègics d’enoturime així com a executar estratègies de comunicació i màrqueting per aconseguir un vincle singular amb els clients. El curs es completa amb una oferta de sortides professionals/MasterClass i pràctiques.

Personalitats destacables en la docència

El programa comptarà amb professionals de renom del sector vinícola com Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, creadors de La Guia de Vins de Catalunya, l’escriptor i expert en entourisme, Lluís Tolosa, i la periodista i directora de PCatS Comunicació, Sole G. Insua.

Un programa pioner, orientat a formar professionals capaços d’aplicar amb eficiència accions comunicatives i incidir en les capacitats d’estratègia i lideratge per gestionar de manera òptima qualsevol entitat enoturística. Un curs que la Universitat Autònoma de Barcelona considera intrínsec en el seu rol educatiu per a un sector creixent a Catalunya i a Espanya.