tòfones-blanc-noir

El poder de la tòfona

Noir et Blanc® és estiu i és hivern. És negre i és blanc. És respecte a la natura i és amor a la família.

Noir et Blanc® neix a foc lent al municipi de Prats de Lluçanès. Anys després d’endinsar-se pels boscos de Prats de Lluçanès acompanyada de la complicitat del seu pare i de l’atenta mirada d’en Toni, quan només era una nena, i de conèixer els secrets de la tòfona juntament amb la seva parella, en Josep M., en la seva etapa més adulta, Clara Busoms crea Noir et Blanc®.

Apassionada per les particularitats de la tòfona i amb una mirada innovadora, l’any 2017, posa en marxa la seva gran il·lusió: una empresa destinada a la producció de tòfona fresca i a l’elaboració i a la comercialització de productes de gastronomia i bellesa amb tòfona de recol·lecció pròpia.

La tòfona és el fil conductor de Noir et Blanc®. Una història que parla de gastronomia i de bellesa, però també de família, amor i compromís. I és que l’objectiu de la seva fundadora és esdevenir un referent en el món de la tòfona.

Noir et Blanc® és terra, és equilibri, és textura i és transformació. Noir et Blanc® és el poder de la tòfona.

 

NOIRBLANC_tòfones

 

Cultura tofonaire

Catalunya és terra de boscos i Prats de Lluçanès, on neix Noir et Blanc®, és terra de tradició tofonaire. La tòfona és un tresor que prové de la terra amb qualitats gastronòmiques excepcionals. Aporta intensitat, gust i aroma als plats, però també resulta una gran aliada en cosmètica. Les propietats de la tòfona són úniques i molt valorades.

De les més de 70 espècies de tòfones que es coneixen al món, a Catalunya hi ha dues de les tres espècies més preuades. Tenim tòfona negra o d’hivern (tuber melanosporum) i tòfona blanca o d’estiu (tuber aestivum). Tot un privilegi que, des de fa temps, els territoris tofonaires, com és el cas d’El Lluçanès, posen en valor.

El Lluçanès és un territori ric en naturalesa i cultura gastronòmica. I Noir et Blanc® és hereva d’aquesta tradició, ja que sorgeix en contacte amb la tradició, la cuina i els boscos del Lluçanès.

La tòfona negra o d’hivern (tuber melanosporum) és una variant de tòfona que a Catalunya només es pot recol·lectar entre el 15 de novembre i el 15 de març.

La tòfona blanca o d’estiu (tuber aestivum) és una variant de tòfona que a Catalunya només es pot recol·lectar entre l’1 de maig i el 15 d’agost.

 

Gastronomia

La tòfona és un fruit que ens dóna la terra i té un caràcter transformador, únic i particular. La seva aroma, la seva textura, la seva forma, el seu color i el seu gust la converteixen en un fruit excepcional de gran valor gastronòmic.

A Noir et Blanc®, la tòfona ens apassiona. Som especialistes en tòfona i un dels nostres objectius és donar-la a conèixer i acompanyar els comensals en el seu procés de descoberta d’aquest fong tan preuat en l’àmbit gastronòmic.

La tòfona és present en els productes Noir et Blanc®, però també ha deixat la seva empremta en el caràcter de la marca. Els productes gastronòmics Noir et Blanc® es caracteritzen per la proximitat, la qualitat, la natura i el respecte per l’origen i el territori.

Noir et Blanc® produeix tòfona fresca -negra (tuber melanosporum) i blanca (tuber aestivum)- i elabora i comercialitza productes gastronòmics amb tòfona de recol·lecció pròpia. També elabora i selecciona productes que, com la tòfona, destaquen pel seu caràcter gourmet. Saison, Éternité, Douceur i Sélection són Gastronomia Noir et Blanc®

Salses i tòfones

 

També elaboren conserves, oli i melmelades.

 

Dades de contacte

Noir et Blanc®
Adreça: C/ Sant Pere, 8
08513 Prats de Lluçanès (Barcelona)
Telèfon: +34 609 803 081
Mailbonjour@noiretblanctruffes.com
Webhttps://noiretblanctruffes.com/
FacebookNoir et Blanc Truffes
Instagram@noiretblanctruffes