mercat-ram-vic

UN PUNT DE REFERÈNCIA RAMADER I FESTA CIUTADANA

El Mercat del Ram s’instal·la a Vic els dies 23, 24 i 25 de març, amb la força de la tradició ramadera i una àmplia oferta d’activitats lúdiques, que fan que la ciutat visqui tres dies de festa. Entre els expositors hi trobareu els nostres productors gourmet Formatgeria Mas Rovira, Formatges de Muntanyola, Làctics Ubach, Betara, Formatges Mas el Garet, Molí del Pau i Coques de Perafita.

L’essència ramadera del Mercat del Ram comporta que algunes de les propostes més destacades estiguin en sintonia amb aquest fet. És el cas de La Casa de Pagès, una aposta iniciada ara fa tres anys, per apropar el món rural al públic familiar, on es mostren els aspectes més destacats de la vida al camp a través d’activitats, tallers i exposicions. La Casa de Pagès, situada al Pavelló del Recinte Firal El Sucre, s’estructura en diverses àrees que fomenten el coneixement, a través de la participació.

A les carpes de l’exterior del Recinte Firal, s’hi duran a terme els tres concursos d’abast estatal oberts al públic: el 14è Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus (diumenge 25 de març de les 11h a les 14h), el 21è Concurs Nacional de Vaca Frisona (dissabte 24 de març durant tot el dia)  i la 1a edició del Concurs de Joves Preparadors de Frisona (divendres 23 de març de les 16h a 19h).

Una altra de les novetats d’aquests any és que la Plaça dels Màrtirs i la Plaça Santa Eulàlia acolliran activitats adreçades al públic infantil. Es faran jocs tradicionals, com cursa de panotxes, cursa de sacs, llançament de pinyol o buscar objectes en un paller, i també espectacles infantils. Al carrer Joaquima de Vedruna s’hi farà una mostra d’artesania.

El Passeig repetirà la fórmula iniciada l’any passat amb l’Espai Terra i Cuina, que va resultar molt exitosa, combinant gastronomia, venda de productes de proximitat, mostra de cerveses i música. Una de les activitats més rellevants és que a la Plaça del Carbó, es donarà el tret de sortida dels actes de celebració dels 30 anys del Mercat de Música Viva de Vic amb un concert de Nyandú, el dissabte al vespre, a les 19.30h.

A banda de les activitats destacades, també n’hi ha d’altres d’importants com la Mostra de Turisme d’Osona, al Passeig, la Mostra de Maquinària Agrícola, a l’Avinguda dels Països Catalans, la Mostra d’Horticultura, Jardineria i Energies Renovables, al pàrquing Joan de Serrallonga, i la d’Automòbils, al carrer Mossèn Josep Gudiol. D’altra banda, durant tot el cap de setmana, es faran exhibicions castelleres i de gegants, sardanes i diverses competicions esportives.

Una altra de les novetats d’aquests any és que la Plaça dels Màrtirs i la Plaça Santa Eulàlia acolliran activitats adreçades al públic infantil. Es faran jocs tradicionals, com cursa de panotxes, cursa de sacs, llançament de pinyol o buscar objectes en un paller, i també espectacles infantils. Al carrer Joaquima de Vedruna s’hi farà una mostra d’artesania.

 

Horaris de la fira:

Divendres de 17’00h a 20’00h

Dissabte i diumenge de 10’00h a 20’00h

 

Tipus d’entrada:

Pavelló Ramader: 3,-€

Zona Eqüestre: accés gratuït Matins | accés Tardes: 3,-€

Resta d’espais: Entrada Gratuïta

 

Mostres comercials i ubicacions:

Zona Recinte firal El Sucre:

–  La Casa de Pagès

–  Exposició de vacum

–  Exposició ovina

–  Exposició de porcí

–  Concurs Català de Canals Porcines

–  Concurs de Raça Frisona

Edifici El Sucre:

–  Jornades tècniques

  1. Joan de Serrallonga:

–  Mostra d’energies renovables i jardineria

–  Mostra d’horticultura

  1. Mossèn Josep Gudiol:

–  Mostra d’automòbils

Av. del Països Catalans:

–  Mostra de maquinària agrícola i vehicles industrials

Rambles del Passeig i del Carme:

–  Espai Terra i Cuina i CCCV

–  Mostra de turisme

–  Mostra d’artesania

Zona Esportiva:

–  Exhibicions i demostracions eqüestres

–  Exposició de cavalls