mantegades-oli-oliva-verge-extra

Dolços casolans per aquest Nadal

 

Ingredients per a la recepta

  • 500 gr de farina
  • 250 ml d’oli d’oliva verge extra Clos de la Torre
  • 250 gr de sucre glacé
  • 1 cullerada de canyella mòlta
  • 75 gr d’ametlles torrades i partides
  • Ajonjolí per empolvorar
  • 1 llimona

 

Elaboració de la recepta

  1. El primer pas i més important és assecar la farina al forn a 125ºC durant una hora, aquest pas és fonamental perquè les nostres mantegades tinguin la mateixa textura que les mantegades tradicionals.
  2. Ratllem la pell d’una llimona, en un bol barregem la farina seca, el sucre glacé, les ametlles, la ratlladura de llimona, la canyella i l’oli d’oliva verge extra. Remenem fins a integrar tots els elements. La massa ens ha de quedar bastant seca.
  3. Acabem d’amassar amb les mans i estenem deixant-la amb 2 cm de gruix; empolvorem amb sèsam i tallem amb un got petit o un tallapastes. Posem al forn 25 minuts a 200 º i ja ho tenim llest.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un vi Bruna Dolçor de Vins La Botera, un vi de color violeta-robí intens i brillant. En nas ressalta l’aroma de compota de mores, tocs de pruna assecada i figues també surten aromes especiats com el clau i notes balsàmiques. En boca el tacte és avellutat i molt voluminós amb un sorprenent equilibri d’acidesa-dolçor. Invita tornar-lo a gaudir.

bruna-vins-botera

Recepta extreta de: http://www.ybarraentucocina.com/recetas/mantecados-con-aceite-de-oliva-virgen-extra-ybarra/