mandonguilles_vegetals

Una recepta vegana per llepar-se els dits

 

Ingredients per a la recepta

Ingredients per a les mandonguilles:

  • 1 tassa de flocs de civada d’Ecosalim-Intsalim
  • 1 carbassó mitjà
  • 1 pastanaga mitjana
  • 1/2 ceba tendra
  • 1 gra d’all
  • 1 ou
  • Ratlladura de llimona
  • Sal
  • Pebre
  • Julivert
  • Coriandre (opcional)
  • Gingebre fresc o sec
  • Pa ratllat

 

Ingredients per a la Salsa:

 

Elaboració de la recepta

Preparació: (mandonguilles)

  1. Posem la civada en un bol, reservem.
  2. Ratllem, amb la part fina del ratllador, el carbassó net amb pell, la pastanaga pelada, la ceba tendra, alls, gingebre fresc (una culleradeta).
  3. Ho afegim tot al bol de la civada, i hi afegim la ratlladura de llimona. Salpebrem.
  4. A continuació hi afegim l’ou batut. Barregem molt bé.
  5. Comprovem si la consistència de la massa és l’adequada per poder formar les mandonguilles. Si està massa líquida li afegim una mica de `pa ratllat, però a poc a poc i pastant perquè no quedi seca.
  6. Deixem reposar mitja hora a la nevera.
  7. Formem les mandonguilles i les arrebossem en pa ratllat.
  8. Les fregim en oli calent fins a daurar lleugerament. Les reservem sobre paper absorbent.

 

Preparació: (salsa)

  1. Sofregim en una paella el tomàquet natural triturat amb la ceba.
  2. Ja podem servir les mandonguilles amb la salsa de tomàquet.
  3. Bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat de la manera més saludable possible amb aigua de Sant Aniol, l’aigua amb esperit volcànic de la Garrotxa, amb unes propietats úniques per al vostre organisme.

aigua-sant-aniol

Recepta extreta de: https://clubsocialacidh.wordpress.com/2016/02/25/mandonguilles-vegetals/