Mandonguilles amb sèpia

Una bona recepta per afrontar els dinars dels caps de setmana.

Mar i muntanya un altre cop reunides per oferir-nos aquest plat tan reconegut arreu. Una bona recepta per afrontar els dinars dels caps de setmana en qualsevol llar de Catalunya! Aquesta recepta és el plat estrella del restaurant Can Tomàs.

INGREDIENTS:
• 250 grams de carn de porc picada
• 250 grams de carn de vedella picada
• Farina
• Mig quilo de sèpia bruta
• Un grapat de pèsols del Maresme
• 2 cebes
• 3 dents d’all
• 2 tomàquets madurs
• Pebrot vermell
• Un ou
• Pa de pagès
• Llet
• Sal, julivert, pebre negre i oli

PREPARACIÓ:

1. Primer de tot, agafem les molles del pa de pagès, les posem un bol gran i les reguem amb llet. En fem una pasta. A continuació, tirem al bol la carn picada tant de porc com de vedella, sal, oli, julivert, pebre negre, all i l’ou. Ho barregem tot molt bé.

2. En una paella gran escalfem oli. Llavors amb les mans fem boletes amb la carn picada, les enfarinem i les col·loquem a la paella per fregir-les. Un cop fetes les mandonguilles les reservem en un plat amb paper absorbent.

3. Fetes les mandonguilles, hem de fer el sofregit. En una cassola posem la ceba i els alls picadets. Quan ja s’hagin fet una mica, afegim els tomàquets i el pebrot vermell fins que quedi tot confitat. Hi posem la sèpia tallada a dauets i ho coem tot junt. Tirarem una cullerada de farina perquè no se’ns espesseixi la salsa.

4. Quan estigui tot cuit, afegirem aigua i la salsa de la sèpia. Quan ja comenci a bullir l’aigua, abocarem les mandonguilles i els pèsols del Maresme. Ho deixarem tot coure fins que els pèsols siguin cuits. Ho barregem tot bé. Arribats aquest punt, només faltarà presentar-lo i menjar-ho a gust!

MARIDATGE:
Per aquesta gran recepta us recomanem aquest gran vi: Vinya del Metge de Cellers d’en Guilla de la DO Empordà. Un vi molt agradable i versàtil per acompanyar les mandonguilles i la sèpia.

 

Vinya del Metge