mandonguilles-tomaquet-

Les de sempre

 

Ingredients per a la recepta

  • carn de vedella picada de Can Mabres
  • salsa de tomàquet de Capell
  • carn de porc picada
  • 3 grans d’all
  • 2 ous
  • julivert fresc
  • llet
  • pebre negre
  • pa ratllat
  • farina
  • oli per fregir
  • sal

 

VARIANTS:

  • Podeu modificar el % de carn de vedella respecte de la de porc. Jo acostumo a fer un 70% vs 30%.
  • Es pot acompanyar el plat de pèsols
  • S’hi pot afegir al final una picada d’ametlles, safrà i carquinyolis

 

Elaboració de la recepta

  1. Anem a per les mandonguilles. Barregeu bé les dues carns…i saleu-ho.
  2. Afegiu també el pebre negre. Com una culleradeta.
  3. Afegiu també l’all i julivert picats… però no remeneu encara.
  4. Afegiu els ous… encara que amb un sol ou, per mi, ja és suficient.
  5. Ara, en un altre recipient, barregeu molla de pa amb llet, ben remullada. Amb tres molles de tres llesques de pa de pagès és suficient.
  6. Feu una pasta…amb les mans ben netes.
  7. Ara incorporeu aquesta pasta a la carn… tres o quatre cullerades de pa ratllat…i a remenar-ho tot plegat. I ara… santa paciència… i a remenar el cul una estona.
  8. Un cop fetes les boles les enfarineu.
  9. Escalfeu una paella amb abundant oli per fregir…i aneu fregint-les. Que agafin un bon coloret.
  10. Tal qual les treieu… les podeu incorporar a la salsa de tomàquet. Fins que les tingueu totes fetes.
  11. Ara només ens queda escalfar-ho tot plegat abans de servir.
  12. I aquí teniu les mandonguilles amb tomàquet de tota la vida.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Lo Virol Negre 2015  del Celler Cercavins, un vi color roig albergínia de capa alta, ribet blau vellutat i llàgrima mitjanament tenyida i ben enganxada a la paret de la copa. Aromes fresques i caràcter varietal, amb presència de fruits negres (mora, pruna negra) i notes especiades (pebre dolç, cilantre) i mineralitat (terra humida, carbó, tinta). Pas en boca estructurat i ample, tanins i acidesa presents, final lleugerament amargant que refresca el vi, post gust fresc i vegetal (herba tallada) i retronasal balsàmica. (eucaliptus).

virol-negre

Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2013/05/mandonguilles-amb-salsa-de-tomaquet.html