macarrones-a-la-bolonesa

 

Un plat molt típic, ple de color i sabor

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 800 g de macarrons BIO de l’Hort del Silenci
  • 1 ceba ecològica de l’Hort del Silenci
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 manat d’hortalisses per brou ecològiques de l’Hort del Silenci
  • 250 g de carn picada (meitat truja, meitat vedella)
  • 4 tomàquets ecològiques de l’Hort del Silenci
  • Sal i pebre
  • 2 cullerades de concentrat de tomàquet
  • 100 ml de brou de carn
  • 4 cullerades de parmesà ratllat

 

Elaboració de la recepta

  1. Per començar, coem els macarrons al dente segons les indicacions de l’envàs. Rentem les hortalisses per al brou, les pelem i les tallem a trossos petits. Pelem la ceba i la piquem.
  2. Escalfem l’oli en una paella i sofregim les hortalisses i la ceba uns 3 minuts. Hi tirem la carn picada i la fregim uns 5 minuts sense deixar de remenar. Salpebrem i incorporem el concentrat de tomàquet i el brou.
  3. Escaldem els tomàquets, els traiem la pell i les llavors i els trossegem. Afegim els tomàquets a la carn i ofeguem tot uns altres 5 minuts.
  4. Per últim, escorrem els macarrons en un colador. Els servim amb la salsa de carn i el parmesà per sobre.
  5. Reservem la meitat dels macarrons per al dia següent.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Negre Jove Arrels Montau de Sadurní del Celler Montau de Sadurní un vi color cirera intens, aromes de fruits negres, suau en boca. Amb tanins marcats i bona persistència.

vi-jove-arrels-montau-de-sadurni-negre

Recepta extreta de: http://recetasdietamediterranea.com/macarrones-la-bolonesa