llobarro-gambes-ametlles

 

Un plat irresistible

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 llobarros oberts
  • 50g d’ametlles ecològiques laminades de Can Massana
  • Oli d’oliva verge extra de Mon Ermitage
  • 5 grans d’all
  • 1 bitxo o caiena (opcional)
  • 1/2 got de vi blanc
  • 1/2 pastilla de brou de peix o 1/2 got de brou casolà de peix
  • sal
  • Julivert picat
  • 100g de gambes pelades

 

Elaboració de la recepta

  1. Preescalfem el forn a 180º.
  2. Es sofregeixen els alls laminats i els bitxos a rodanxes en oli. Es treuen i es reserven.
  3. A la safata de forn es posa l’oli sobrant de fregir els alls, s’estén per tota la safata.
  4. Se’ls posa sal als llobarros i es posen a la safata, s’afegeix el vi, el brou (si és una pastilla es dissol en una poca aigua calenta), els alls laminats i el bitxo fregits a sobre.
  5. Es fica al forn i es rosteix durant 7-8 minuts a 180º. Es treu i se li posa a sobre les gambes i les ametlles laminades, es torna a posar al forn 2-3 minuts més.
  6. L’empolvorem amb julivert picat abans de servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Principia mathematica d’Alemany i Corrió, un vi criat en bóta, estructurat, honest, fresc i d’una sensibilitat acusada.

principia-mathematica

Recepta extreta de: http://www.juliaysusrecetas.com/2013/10/lubina-al-horno-con-gambas-y-almendras.html