Peix blanc amb salsa d´or vermell
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 2 llobarros
- Safrà d’Aromis
- 1 patata
- 2 pastanagues
- 6 espàrrecs verds
- 6-8 escalunyes
- 1 kg de sal gruixuda
- 1 cullerada de farina
- Aigua
- Oli d’oliva
- Sal
- Julivert (per decorar)
Elaboració de la recepta
- Neteja els llobarros, treu els lloms i reserva’l.
- Posa els caps, les cues i les espines en una olla amb aigua i unes branquetes de julivert. Assaona i deixa que bulli uns minuts. Desespuma i cola.
- Pela i pica finament les escalunyes i posa-les a sofregir a foc lent en una cassola amb un raig d’oli i una mica de sal. Un cop sofregides, afegeix la farina, ofega i incorpora el safrà i el brou de peix. Deixa reduir.
- Pela i talla a daus la patata i les pastanagues i daura-ho en una paella amb un raig d’oli. Cuina a foc suau. Pica els espàrrecs i afegeix-los. Deixa cuinar.
- Talla 4 trossos de paper d’alumini i mulla’ls amb una miqueta d’oli.
- Embolica els lloms de llobarro amb el paper d’alumini, deixant al descobert la part de la pell.
- Col·loca’ls en una safata per a forn. Humiteja la sal amb aigua i cobreix els lloms de llobarro amb la sal (sobre la part de la pell).
- S’enforna a 220 º C, durant 5-6 minuts (amb el forn preescalfat). Treu del forn i retira la sal de sobre de cada llom de peix; treu-també la pell.
- Serveix un llom de llobarro per comensal, amb salsa i acompanya amb les verdures. Decora amb una branqueta de julivert.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Anhel d’Empordà de Pere Guardiola Celler, un vi ben constituït, persistent i ample; lleuger per la seva fruitositat però consistent i d’excepcional bouquet que dóna la criança en roure.
Recepta extreta de: http://www.hogarmania.com/cocina/recetas/pescados-mariscos/201106/lubina-salsa-azafran-8562.html