plats tipics cuina catalana

Mentre no inventen el llibre comestible els llibre per menjar són aquells que ens conviden a posar-nos ràpidament el devantal o, si som negats, a córrer al restaurant més proper. Us oferim una selecció de llibres decuina i gastronomia que han aparegut recentment i que us faran venir molta gana.

http://www.latorredebarcelona.com/gastronomia/478-llibres-per-menjar-

Les receptes de Semproniana

Ada Parellada i el seu marit compleixen vint anys al capdavant del restaurant Semproniana i ho han volgut celebrar publicant un recull de les receptes que més estimen: els plats amb què van estrenar el restaurant, els que més han agradat, els més agosarats, els més tradicionals i els més dolços. Els cuiners normalment sempre es guarden el seu secret però aquest cop l’Ada s’ha decidit a explicar-ho absolutament tot:  ingredients, preparació, consells i fins i tot explica la història o anècdotes que hi ha al darrere de cadascuna de les receptes.

Els Tastets de Pep Nogué

Si us agrades les tapes o els tastets però esteu farts dels sabors de sempre aquest llibre del cuiner Pep Nogué es convertirà en la vostra bíblia culinària.  Snacks acabats de fer, culleres amb mil i un sabors, sopes fredes i ca¬lentes, carpaccios clàssics o agosarats, pans de totes menes, amanides de tots els racons, formatges de tot el món, aperitius amb fetge gras que es fonen a la boca, enfilats que ens obren la gana, fregits ben saludables, cassoles de sabors concentrats i postres sensacionals. En definitiva 122 propostes originals i casolanes per a fer un bon aperitiu.

Bolets: La saó de boscos i prats

Ja que els bolets són el gran alicient de la cuina de tardor hem cregut interessant incloure en aquesta selecció un recull de receptes de Mariona Quadrada per a preparar els bolets. Un ventall de gustos i aromes de boscos tardorencs i prats de primavera. Hi trobareu des de pastes, arrossos, amanides, coques o pastissos salats, fins a ous, carns i fins i tot peixos. Com sempre, receptes factibles a casa, amb base clàssica i tocs d’actualitat. Bolets. La saó de boscos i prats és el cinquè llibre de la sèrie Amb Gust de Mediterrani.

Corpus culinari català

Això sí que és una bíblia! El Corpus del patrimoni culinari català és el receptari més complet que mai s’ha fet de la nostra gastronomia i ofereix als amants de la bona cuina -tant aficionats com professionals- l’inventari més exhaustiu, pràctic i entenedor dels plats tradicionals del nostre país. S’hi han recopilat 1.136 entrades numerades i ordenades alfabèticament, i per tipus de plat. Són receptes que formen part de la nostra identitat -com l’escudella barrejada, el pollastre amb escamarlans, l’arròs a la cubana o les mandonguilles sípia i pèsols-, compilades en aquest llibre que pot ser considerat el recull més important i sistemàtic del patrimoni culinari català. Edicions La Magrana

Recetas antiaging. Gastronomía y ciencia

Els xefs Carme Ruscalleda i Raül Balam i el doctor Manuel Sánchez han escrit un llibre de cuina que combina el gust per la gastronomia i la vida saludable, coses absolutament compatibles tot i que a vegades no ho sembli. Per als autors el secret de la gastronomia antiaging consisteix a utilitzar els productes de proximitat i de temporada elaborats segons els costums de cada regió, és a dir, recuperar les receptes dels nostres avis i cuinar-les amb les tècniques més avantguardistes.