vi-catalunya-exportacions

 

Les exportacions de vi van créixer un 52% a Catalunya el 2015 i un 60% es van fer dins de la Unió Europea. Així ho ha anunciat la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, qui ha destacat que la comunitat “reuneix 221 cooperatives, i d’aquestes, 52 són cooperatives vinícoles, que produeixen la meitat del vi que s’elabora a Catalunya”.

A la cloenda a la nit del passat dimarts del V Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles a Vilafranca del Penedès (Barcelona), Serret va ressaltar la importància de “crear ponts entre les cooperatives de les principals zones de producció mundial” en presència de cooperativistes de França, Xile , Uruguai, Brasil i Argentina, entre altres països.

La consellera també va manifestar la importància de posar en valor el cooperativisme, ja que les “cooperatives estan presents a tot el territori i en tots els sectors. Vertebren el país i són clau per al desenvolupament rural i el paisatge. Per això, hem de ser capaços d’adaptar aquesta forma de funcionament als canvis constants que ens afecten “.