Des de 2009 la família Xercavins Simó elaboren les melmelades de Del Pot Petit de forma 100% Natural i artesana, a partir d’una gran proporció de fruita fresca de proximitat de la millor qualitat, i una petita part de sucre de canya i mel.
Segueixen un procés d’elaboració de forma manual amb molt de compte i dedicació, seguint les receptes i tècniques de la tradició artesana, introduint innovacions que permeten obtenir millor qualitat, més seguretat alimentària, i noves i sorprenents varietats.
Totes les melmelades les elaboren ells mateixos en el seu obrador ubicat a Rubí, de forma manual preferentment a partir de matèries primes de les seves finques certificades ecològiques, dins del Parc Natural del Montsant (Priorat).
El resultat és una melmelada de qualitat excepcional amb un intens gust de fruita fresca, i amb textures, aromes i colors únics, naturals, que la fan perfecta tant per esmorzars o postres, com per maridatges amb formatges, carns i peixos.

Com va començar tot?
L’any 2000 la família Xercavins va decidir recuperar i cultivar de nou les finques familiars d’olivera i ametller situades a La Vilella Alta (Priorat), dins del Parc Natural de la serra del Montsant. Aquest va ser un punt de partida per crear, al 2009, una línia pròpia de melmelades i productes artesanals. En aquells anys de desenvolupament, en Ponç es va llicenciar en Biologia Agroalimentària, i posteriorment va cursar un Màster en Agricultura Ecològica a la UB.

Després d’uns anys de cultiu, el 2007 finalment van obtenir la certificació ecològica de les seves finques al Priorat. Més endavant, van començar a garapinyar les seves ametlles, seguint la recepta familiar de la padrina, i a vendre-les a les fires. Seguidament van començar a fer melmelades de les fruites i hortalisses de les seves finques, també per vendre-les a les fires d’artesania.
Veient l’èxit i la qualitat dels productes, i l’interès de les botigues de la zona per comprar, van fer un catàleg i van començar a distribuir les melmelades per tot Catalunya. Fins que el 2015, el seu esforç i talent va ser reconegut internacionalment en el concurs “Dalemain Marmalade Awards” a Cumbria, Anglaterra. Competint amb més de 2.600 melmelades de 21 països, la seva varietat de Taronja amb Xocolata va guanyar la medalla de bronze en la secció de “marmalades with interesting additions”.
Aquest èxit es va repetir el 2017 amb la medalla de Plata novament a la melmelada de Taronja amb Xocolata, i al 2020 amb la medalla d’OR a la melmelada de Taronja Amarga i la de Plata a la Llimona amb menta.
Actualment tenen un nou catàleg, que ha millorat l’etiquetatge de les seves melmelades, i en el qual han inclòs noves varietats. Algunes de les innovacions més recents han estat la melmelada de Gerds i la de Nabius. També han afegit una deliciosa gama de maridatges amb sorprenents varietats com els Pètals de Rosa i la melmelada d’Oli d’Oliva.