do_catalunya-ampolles

Una activitat nombrosa

En els últims tres anys, les falsificacions i imitacions de les Denominacions d’Origen han augmentat considerablement, provocant un acte totalment il·lícit que vulnera els drets de la informació cap al consumidor, sent pràcticament sensible a aquest engany.

El cas és que són molts els productes que s’han fet les falsificacions gastronòmiques. Aquestes s’han materialitzat en diferents punts de venda, alguns establiments locals, en els quals els proveedors han dit que era producte amb una Denominació d’Origen falsa, però el cas és que també s’han descobert casos en alguns supermercats, fet que lògicament preocupa al consumidor.

Cada cop amb més freqüència

Les principals falsificacions que s’han descobert ha sigut al sector dels làctics (especialment en els formatges), en el sector dels càrnics (fuets, llonganises, embotits…), en els vins i la fruita. En el cas dels formatges, les principals falsificacions s’han produit en el conegut formatge manxec, especialment en mercats externs de Castella – La Manxa. Per això aquesta DO, ha decidit que tots els seus formatges originals tinguin fins a tres distintius difícilment imitables.

En el cas dels càrnics, és possiblement un dels que més ha afectats a les Denominacions d’Origen de Catalunya, paral·lelament amb els vins. Està clar que és un dels sectors amb els que més denominacions compte el territori català, i amb més possibilitats de còpia.