exportacio-catalana

Les exportacions de les empreses catalanes han augmentat un 4,8% al febrer en comparació al mateix mes de l’any 2015, el que significa que les vendes a l’exterior sumen 5.231.000 d’euros, segons ha informat el departament d’Empresa i Coneixement. L’agència per a la competitivitat de l’empresa (ACCIÓ) ha assegurat que “es tracta del millor mes de febrer de la sèrie”.

Les vendes de Catalunya a l’exterior han estat liderades pels productes químics (+ 7,8%) i els béns d’equip (+ 14,6%), segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat. A més, les exportacions catalanes al febrer han experimentat un creixement superior al de la mitjana de la zona euro (2,1%), el de la Unió Europea (2,3%) i al de països com Alemanya (4,1%) o Itàlia (3,3%). Segons els càlculs d’ACCIÓ, les exportacions han representat un 25,7% del total d’exportacions d’Espanya.

El departament d’Empresa i Coneixement també ha assenyalat que les exportacions durant el segon mes de l’any han augmentat en les quatre demarcacions catalanes, destacant el creixement de les vendes a l’exterior dels sectors de l’alimentació a Lleida (24, 7%), els productes químics a Tarragona (18,7%) i Girona (41,8%) i els béns d’equip a Barcelona (20,8%).