alergias-en-primavera

Les ‘condemnades’ al·lèrgies de cada any

Estem en plena primavera i com a molts ens passa comencem a tenir problemes d’al·lergies per l’època en la qual ens trobem. Esternudem sense parar, ens ploren els ulls, ens pica algunes parts del cos, se’ns posa la pell vermellosa… Són alguns dels efectes més comuns els quals pateix molta gent per aquestes dates.

Prèviament a aquestes dates, augmentes les proves als metges sobre els efectes al·lèrgens, és a dir, a què som al·lèrgics per tal d’averiguar què és el que ens provoca aquestes molèsties. Alguns dels provocadors més comuns són les plantes i el pòl·len, que durant aquestes època molts arbres ho desprenen de les seves fulles, fins i tot en alguns casos que ho podem veure visiblement amb els ‘puntets’ blancs que veiem a l’aire.

Als camp hi ha alguns responsables

Pel que fa al camp, cal dir que hi ha uns arbres dels quals se’n treuen collites regularment i que durant la primavera són uns dels que més efectes provoquen. Un dels més destacats és l’ametller, que les seves fulles desprenen aquest efecte que per determinades persones pot ser realment molest, ja que sobretot els al·lèrgics al pòl·len, són els que pateixen més les seves conseqüències.

És per això que molts agricultors pateixen aquests efectes que, lògicament en moltes ocasions impossibiliten per fer la feina als camps d’una manera òptima i eficient, i sobretot afecta a la salut. D’aquesta manera, alguns grups d’agricultors que defensen els drets laborals i la integritat física d’aquests, es queixen que les assegurances mèdiques que alguns tenen (no tots) no cobreix de manera suficient durant aquesta època de l’any aquestes patologies i efectes que la climatologia i la naturalesa provoca.

Les condicions han de ser les millors

Cal dir que els agricultors i pagesos, són treballadors els quals estan exposats la gran majoria del temps a l’aire lliure, i que per tant part de la seva integritat i salut, depèn de les condicions naturals i climàtiques a les quals estiguin exposats diàriament, i com és lògic durant l’any aquestes condicions van variant segons l’època de l’any.

Així doncs reclament que es tingui més en compte aquests problemes que consideren que empitjoren el seu treball, ja que el treball i la producció dependrà quasi sempre del seu estat físic i aquest es pot veure afectat si no se’n cuiden de manera adequada.