lasanya-bacalla-espinacs

 

Un plat genial per menjar peix i verdura

 

Ingredients per a la recepta

  • 250 g d’espinacs frescos de Lola y Más
  • 250 g de bacallà al punt de sal, sense pell ni espines de Pairó Fish
  • 1 porro
  • 1 all
  • 1 grapat de panses sense pinyol
  • 1 grapat de pinyons
  • plaques de lasanya
  • farina
  • llet
  • formatge ratllat emmental
  • sal, nou moscada i oli d’oliva verge extra

 

Elaboració de la recepta

  1. Hidratar les panses en aigua tèbia (o amb una mica de conyac).
  2. Coure els espinacs amb una mica de sal i oli. Quan perdin l’aigua, el volum que quedarà serà una quarta part o menys del que teníem.
  3. Retirar els espinacs, escorre’ls bé i deixar-los a part.
  4. Tallar el porro a rodanxes i sofregir-lo amb l’all. Quan sigui quasi daurat, afegir els pinyons perquè també es torrin una mica.
  5. Un cop el porro sigui a punt, incorporar els espinacs, les panses i el bacallà esmicolat. Donar unes voltes fins que tot quedi ben integrat i el bacallà s’hagi cuit.
  6. Preparar una beixamel normal i afegir-ne una mica a la barreja d’espinacs i bacallà.
  7. Preparar les plaques de lasanya. Si les heu de coure, o només s’han d’hidratar, o feu servir plaques de pasta fresca… actueu en conseqüència.
  8. Muntar la lasanya, acabar amb una bona capa de beixamel i formatge ratllat per damunt.
  9. Escalfar i gratinar al forn a 180ºC fins que el formatge quedi daurat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Blanc de Mussons Vins, un vi blanc que d’entrada és suau amb una evolució lleugerament àcida, ràpidament apareix l’untuositat i el cos degut a la seva graduació elevada, que fa que sigui un vi ple, estructurat i rodó.

mussons-blanc

Recepta extreta de: https://cuinaamoriciencia.wordpress.com/2015/01/26/lasanya-de-bacalla-amb-espinacs/