agri cat

El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha garantit durant la reunió del consell consultiu de política agrícola que els agricultors catalans rebran l’avançament dels ajuts de la PAC amb total normalitat.

Amb la més normalitat possible

En concret, el secretari general d’Agricultura i Alimentació, Carlos Cabanas, ha assenyalat al final de la reunió en relació amb la situació de Catalunya, que la intenció del Departament és treballar al costat dels funcionaris de les conselleries amb una “normalitat absoluta”.

D’aquesta manera, en el cas de l’agricultura, s’ha produït una petició de fons per part de la Generalitat de 156 milions d’euros per l’avançament de les ajudes de la PAC, que “automàticament” es traslladarà perquè es paguin, s’ha precisat Cabanas. D’altra banda, en la reunió, que ha estat presidida per la ministra Isabel García Tejerina, s’han abordat els temes que es tractaran en el proper Consell de Ministres d’Agricultura de la Unió Europea del 6 de novembre.

Exportacions potencials

Cabanas ha explicat que el consell analitzarà l’estat actual dels acords comercials, que tenen una gran importància per a Espanya com a país exportador de productes agroalimentaris. No obstant això, el secretari general ha insistit que Espanya demanarà a Brussel·les que estigui vigilant perquè l’efecte acumulatiu dels diferents acords comercials no perjudiqui al nostre sector productor.

Segons ha recalcat, cal analitzar els acords i buscar les equivalències, però també és important conèixer quins poden ser els efectes negatius. Cabanas ha detallat que a la reunió també s’abordaran assumptes relacionats amb l’ús de productes fitosanitaris, a fi de conèixer les mesures que cal posar en marxa perquè els diferents estats membres s’adaptin a la legislació comunitària.