cosech lllujiv

Acabem d’entrar a la setmana santa amb els precedents d’un escenari en el qual pel que fa al mercat agrícola, venim d’uns mesos molt insegurs on la inestabilitat ha predominat en l’activitat del mercat.

‘Operació sortida’

Arribats a aquesta jornada de vacances generals a tot l’Estat on moltes families viatgen a diversos llocs i els comerços no s’aturen tant -com podrien fer-ho a les vacances d’estiu per exemple-, molts agricultors creuen que aquesta setmana santa pot ser un factor positiu pel mercat i donar-li una petita empenta que el propulsi de la paralització que ha patit el sector en algunes collites concretes.

Algunes organitzacions agrícoles com la PAC confien en què les vendes augmentin considerablement, ja que en aquests períodes són més les unitats comercialitzades al detall. Sens dubte és una de les raons principals per la qual es té aquesta confiança, tot i que a la vegada segueixen havent alguns handicaps que no només són difícils de combatre, sinó que poden ser impossibles d’evitar.

Les condicions climàtiques, un altre cop protagonistes

La principal preocupació del sector, és el principal mal de cap que han tingut molts productors i compradors durant aquest darrer any, on la metereologia no ha ajudat gens ni mica, sent el principal culpable que ha destrossat mesos de treball en les terres fèrtils i collites generals.

Per una banda sí que es preveuen que les vendes augmentin considerablement, però per l’altra la principal preocupació continua sent la mateixa, sobre si l’efectivitat de les collites serà l’adequada. De moment durant el cap de setmanada del diumenge de palma i ahir dilluns, hi ha hagut pluges torrencials de bastant abundància, però segons algunes fonts de la DARP, gran part de les collitess del país no s’han vist tant afectades com perquè la producció baixi a nivell general d’ara en els dies següents.

Així doncs caldrà estar atents durant aquesta setmana santa, on les previsions metereològiques donen alguns dies de pluja i fins i tot en algunes parts del país. afirmen que serà de manera regular.