Olive-Oil

 

El jurat del Concurs Terra Oleum per a la Selecció i Premis a la Qualitat de l’Oli d’Oliva Verge Extra de la campanya oleícola 2015-2016 ha escollit 31 verges extra entre els 71 participants, procedents de la pràctica totalitat de les zones productores d’oli d’oliva a Espanya ia Portugal.

En total, han estat 15 les províncies espanyoles que han presentat els seus olis al concurs, la major part d’Andalusia, comunitat que representa més del 73 per cent dels presentats, especialment de les províncies de Jaén, Còrdova i Sevilla, segons ha informat la Fundació del Olivar organitzadora del concurs. En menor proporció procedeixen d’altres regions olivareres, com Castella-la Manxa, Extremadura, Catalunya, Navarra i la Comunitat Valenciana, mentre que diverses mostres han estat de Portugal.

Els olis seleccionats participaran en l’exposició permanent del museu Terra Oleum 2016 on els visitants professionals i el públic en general podran efectuar valoracions sensorials i tastos al llarg d’aquest any.