Conseqüències del temporal de neu, per la Conca de Barberà. Tarragona.

Compte amb les nevades fredes

Tot i que encara no han arribat les nevades de manera abundant, sembla que les previsions apunten a que en els pròxims dies, la pluja vingui acompanyada de neu, especialment a les zones muntanyoses i d’interior.

El cas és que a la gran majoria de punts, no s’espera que nevi com és lògic (tot i que no s’ha de descartar totalment), amb la qual cosa les collites a nivell general del punts del país, no s’han de preocupar tant per les nevades sinó més per les precipitacions que hi puguin haver.

Les plugues i previsions avisen

Ahir dilluns, ja va plore de manera bastant abundant en alguns punts, i s’haurà d’esperar durant els pròxims per poder determinar si les collites han estat afectades en alguna part o no, ja que a més, cal destacar que algunes previsions apunten a que durant aquesta setmana plourà més d’un dia i sembla que seran bastants litres.

En aquells punts on la neu sembla més que evident que estarà present, especialment en el Pirineu i Prepirineu, s’haurà d’anar en compte no només amb les collites pròpies de les zones (que a la vegada ja estan acostumades al fred), sinó als altres aspectes que engloben el sector primari com ara la ramaderia i altres branques de l’agricultura.

Precedents clars

L’any passat, es calcula que es va perdre un 25% del total de les collites de tot l’any degut a les causes matereològiques, sobretot en les zones altes del Pirineu on va nevar bastant. Ara, amb les previsions actuals, apunten a que en alguns punts nevarà pràcticament amb la mateixa abundància que va nevar l’any passat en els episodis més forts.

S’han establert les prevencions necessàries en aquestes ocasions, en les que sens dubte, s’ha d’anar molt amb compte amb qualsevol de els accions que s’efectuin sobre les collites, sabent a la vegada però, que en alguns casos lògicament és inevitable que les condicions metereològiques tinguin algun tipus d’efecte negatiu sobre les collites de manera directe.