Fira-cartell-2016

Si us agraden els fesols, benvinguts al paradís

El diumenge 17 de gener se celebra la popular Fesolada 2016 a Santa Pau. Tota la jornada gira entorn dels fesols de Santa Pau i la seva degustació, que es pot fer de moltíssimes maneres diferents gràcies als restaurants col·laboradors.

Els fesols de Santa Pau han obtingut aquest 2015 la Denominació d’Origen Protegida (DOP), per tant la festa no pot caure en millor data. Destaquen per ser petits, blancs, lleugerament brillants i arrodonits. Una vegada cuits destaquen per tenir una pell poc perceptible, un sabor suau i una elevada proporció de proteïna.

La Denominació d’Origen Protegida “Fesols de Santa Pau” protegeix les llavors de fesol (Phaseolus vulgaris L.) de les varietats tradicionals Tavella Brisa, Setsemanera i Gra petit, seques o cuites i en conserva, produïdes en terres volcàniques de la comarca de la Garrotxa.

Fesols DOP

A la fira també participaran Sant Aniol i La Fageda, com a col·laborador i com a producte convidat, respectivament.

Podeu trobar més informació podeu consultar el programa complet aquí: http://agenda.cultura.gencat.cat/media/santa_pau_fira_de_sant_antoni2016.pdf