reus-viu-vi

Aquest cap de setmana se celebra la 10a edició de la fira Reus Viu el Vi, el gran aparador dels vins que s’elaboren a la demarcació de la Cambra de Reus. Enguany, la Denominació d’Origen Montsant hi serà present a la fira amb un estand propi amb la intenció de donar suport a la fira al temps que reforça la marca pròpia dins el mercat català i, en especial, al Camp de Tarragona, una zona que, per proximitat, resulta fonamental per a la connexió de la DO Montsant amb el públic final.

A l’estand de la DO es podran tastar les referències de 16 dels cellers que la conformen, i conèixer més a fons la DO i els estudis en els quals es troba submergida, com ara l’estudi de zonificació o la caracterització de garnatxes i carinyenes del Montsant. Entre les referencies que es podran tastar hi haurà el Mussefres Blanc 2017 de la Coop. Agríc. La Serra d’Almos.

La fira, que un any més es trobarà ubicada a la plaça de la Llibertat, s’inaugura demà divendres a les 19h, i estarà oberta al públic durant tot el cap de setmana.

 

2 de juny, VIII Fira del Vi Solidari

vi-solidari

Aquest cap de setmana se celebra també la VIII edició de la Fira del Vi Solidari, el projecte solidari que un grup de cellers de la DO Montsant va posar en marxa el 2011, unint les seves forces per elaborar una sèrie d’ampolles solidàries per recaptar fons que ajudin a avançar en l’estudi de teràpies personalitzades pels nens que pateixen càncer i que no han respost als tractaments estàndard.

La Denominació d’Origen Montsant torna a donar suport a aquesta iniciativa solidària per la qual, enguany, els cellers participants (Cellers Can Blau, Celler El Masroig, Celler Orto Vins, Coca i Fitó i Dit Celler) posaran a la venda 2.600 ampolles de vi solidari, que es podran adquirir a la fira per 10€ la unitat.

La fira, que se celebra el dissabte 2 de juny al Bancal de l’Alegno (El Masroig), s’inaugurarà a les 11:30h amb un acte institucional a la sala de plens de l’Ajuntament, que comptarà amb la participació de la doctora Noelia Salvador, investigadora en diagnòstic molecular i Glòria Garcia, responsable d’Infància de l’Obra Social, a més dels alcaldes de les comarques del Priorat, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i la ciutat de Reus.