cuina-catalana-productes

 

La candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat arriba al Palau de la Música per Sant Jordi.

La Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) ha regalat més de 2.000 postres de músic, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, per promocionar la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura UNESCO 2014.

L’acció s’ha desenvolupat amb la col·laboració del Palau de la Música Catalana (Patrimoni de la Humanitat des de 1987), a la Plaça del Palau durant tota la tarda. La FICCG ha oferit Postres de Músic i milers de punt de llibre amb la història d’aquestes postres tradicionals a tots els visitants del Palau i als assistents als dos concerts programats amb motiu de la Diada.

A més, la Fundació ha recollit 400 signatures en suport a la candidatura, que afegides a les registrades anteriorment sumen més de 125.000 adhesions. L’ojectiu és arribar al mig milió de signatures per presentar la candidatura a la UNESCO.

L’acció ha comptat amb uns col·laboradors de luxe: els Cors Infantil i Mitjans de l’Orfeó Català, 60 nens i nenes que a partir de les 7 de la tarda han ofert un concert a la Plaça del Palau coincidint amb aquesta acció de suport a la candidatura. Les Postres de Músic i els punt de llibre s’han regalat en aquest concert i també en el del cicle Da Camera amb el trio Hagner, Müller-Shcott i Gilad, tres grans solistes que han abordat un repertori amb obres de Mozart, Ravel i Txaikovski.

En aquesta acció ha col·laborat la firma de làctics Llet Nostra, patrocinadora de la candidatura, que ha ofert diversos productes de la seva gamma de postres, així com l’empresa alimentària Frit Ravich, que ha proporcionat els fruits secs dels Postres de Músic que s’han regalat.

La campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat: Candidatura UNESCO 2014 és un projecte de país que promou la FICCG amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la societat civil, les universitats, la indústria agroalimentària i turística del país i diversos organismes i institucions, que té per objectiu aconseguir que la UNESCO declari la cuina catalana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Llegir més: http://www.lavanguardia.com/encatala/20130423/54371463028/palau-de-la-musica-unesco-cuina-catalana-candidatura.html#ixzz2VArAeqK5