candelera-molinsderei

La 165ª Fira de la Candelera ha estat presentada oficialment. Les principals novetats venen de l’àmbit tecnològic, demostrant així el constant esforç que fa la Fira per adaptar-se als nous temps. Enguany també destaquen les nombroses visites institucionals del més alt nivell que durant els tres dies visitaran el recinte firal.

Els dies 5, 6 i 7 de febrer Molins de Rei espera que més de 300.000 persones visitin els 45.000m2 del recinte de la Fira de la Candelera, que arriba a la seva 165ª edició. I aquest any les principals novetats estan relacionades amb la tecnologia i la sostenibilitat. Així, per exemple, el pregó de l dia 29 protagonitzat per la meteoròloga molinenca Mònica Usart serà retransmès en streaming per Internet, de manera que es podrà veure en directe des de qualsevol dispositiu mòbil, smart tvs o ordinadors.

També hi ha novetats a l’APP gratuïta de la Fira que es va estrenar l’any passat i que a la seva actualització donarà gran informació sobre la Fira de Vins i Caves, amb una fitxa per cada celler i cada producte i oferint la possibilitat als visitants de puntuar i comentar cadascun dels vins, com el del nostre productor Cuscó Berga. Uns comentaris que es podran compartir fàcilment per les concorregudes xarxes socials de la Fira.

Així mateix convé destacar l’aposta pels drons, que centraran l’atenció de la Fira de la Innovació amb exhibicions, xerrades i activitats que aquest any es faran a les instal·lacions de l’escola El Palau.

I pel què fa a la sostenibilitat ressalta la creació d’una zona de promoció dels vehicles elèctrics en el marc de la Fira de l’Automòbil, així com la instal·lació de molts més contenidors des recollida selectiva per la Fira de Vins i Caves.

Tallers de maridatge de vi amb experiències (màgia meteorologia i cinema), la creació d’una guia pels expositors, concerts i activitats solidaries, i el reforç de lavabos neteja i seguretat complementen les principals novetats de la Fira de la Candelera, que enguany té un pressupost de 491.000 euros.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha destacat durant la roda de premsa de presentació que “la Fira de la Candelera és la fira a l’aire lliure de referència al nostre país, la que sempre es posa d’exemple a nivell organitzatiu i de model de gestió, i per això s’ha convertit en una cita imprescindible en el calendari d’esdeveniments del nostre país”. En aquest sentit cal destacar que per aquesta edició ja hi ha confirmades la visites de la consellera de Governació, de la presidenta del Parlament de Catalunya, i del President de la Generalitat.

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha comentat que “apostar per la Fira és apostar per l’economia, i apostar per l’economia és apostar per la gent de Molins de Rei i les seves oportunitats” i ha recordat que “el secret de l’èxit de la Candelera rau en la seva flexibilitat i capacitat d’adaptar-se als nous temps per oferir, de forma permanent i ininterrompuda, exactament el què els visitants i els expositors demanden”.

Finalment el regidor de Fira, Ramon Sànchez, ha volgut incidir en la idea de la millora continua i ha explicat que “moltes de les novetats es treballen i s’incorporen després de preguntar a visitants i expositors com ha estat la seva experiència i quins marges de millora han detectat”.

La Fira de la Candelera tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de febrer. Comptarà amb més de 900 expositors que sumen més de 5.000 metres lineals d’oferta comercial a l’aire lliure. Entre ells es troben el nostres productors gourmet Jamones La Cava, situat a l’stand 228, i Cuscó Berga, del que podeu valorar els seus vins i caves a l’aplicació oficial de la Fira.

Es pot consultar tota la informació sobre la Fira a www.firacandelera.cat.