sommelier-pelegrin-espanya

El dia 7 d’abril es va celebrar la final del 22è Campionat d’Espanya de Sommeliers al XXX Saló de Gourmets de Madrid, en la qual va resultar guanyador Josep Pelegrín Rocamora, natural de Sabadell, que havia estat el millor sommelier de Catalunya els darrers 4 anys. Diego González (Burgos) va aconseguir el segon lloc i Javier Gómez (Balears) el tercer.

Els tres finalistes es van haver de sotmetre a cinc proves valorades cadascuna d’elles per un jurat expert diferent, també es van tenir en compte aspectes com l’actitud i professionalitat dels sommeliers. Els candidats a ser el Millor Sommelier d’Espanya van demostrar el seu nivell de coneixement en el sector vitivinícola relacionant imatges de vinyes amb la zona a la qual pertanyen, tastant de diferents begudes i fent la seva descripció en anglès o francès, trobant errors en una carta de vins, harmonitzant un menú per un dinar de negocis i decantant ampolles.

Josep Pelegrín s’ha convertit en el Millor Sommelier d’Espanya i competirà en el Campionat Mundial que se celebrarà a Mendoza (Argentina). Aquest Diplomat en Turisme, actualment és el sommelier i responsable a la botiga El Petit Celler de Manresa.