El proper dimecres 26 d’abril a la seu del Parc Agrari del Baix Llobregat (Masia Can Comas) a les 19h, es durà a terme la jornada de presentació de resultats i següent fase de selecció del projecte BRAAVA.

Cartell_jornada_selecció_p

L’acte comptarà amb la participació del gerent del Parc Agrari Raimon Roda i els investigadors de la FMA, Joan Simó, Ana Rivera i Aurora Rull.

El projecte BRAAVA, és un projecte de selecció participativa de noves varietats de Bràssiques amb alt valor afegit, on es pretén realitzar la selecció de noves varietats ben adaptades a les condicions del Parc Agrari, amb la intervenció de tots els agents del sector agroalimentari en el sentit més ampli del terme, des dels milloradors fins els consumidors, passant pels agricultors, intermediaris, comercialitzadors o restauradors. Amb aquesta metodologia es pretén portar al mercat noves varietats de bràssiques que actualment no es cultiven a la zona del Parc Agrari, però amb la voluntat que aquestes noves varietats responguin a les demandes de tot el sector i per tant en facilitin el cultiu, la comercialització, la transformació o fins i tot la menja.

A la jornada del proper dimecres, s’exposaran els resultats del primer dels quatre anys que consta el projecte, i es procedirà amb el procés de selecció per tal de decidir entre els assistents quines seran les varietats que es sembraran durant el segon any de projecte i quins objectius de millora es perseguiran.

L’acte està obert a tothom que tingui ganes de participar en selecció de les bràssiques que estaran els mercats del Baix Llobregat d’aquí uns anys.

Font: Fundació Miquel Agustí