fira-vi-bages

La 1a Fira del Vi del Bages se celebrarà a Manresa els propers 8, 9 i 10 de juny. No obstant, a partir del 5 de juny ja podrà gaudir d’algunes activitats al voltant del món vitivinícola.

A la programació cal destacar els actes organitzats per la mostra Vi_suals, que enguany se celebrarà en el marc de la Fira VI-Ba, com la Nit de Picapolls, el divendres 8. Un tast dels picapolls de la DO, tastets dels Fogons Gastronòmics del Bages, amb música en directe de “Mon petit món” i “DJ Ferry B” i amb l’actuació dels castells dels Picapolls de la Gavarresa.

També cal tenir en compte l’Acte de la X Investidura de la Confraria de Vins del Bages, que celebrarà el seu 20è aniversari. El pregó anirà a càrrec de la periodista Empar Moliner. L’acte se celebrarà a la plana de l’Om i posteriorment s’oferirà un sopar a  l’Escola d’Hoteleria Joviat, a càrrec de Fogons del Bages.

Les principals activitats tindran lloc a la Plaça Sant Domènec, tant la inauguració, com la cloenda on es farà entre dels Premis Aparador i del Premi “Viu la Pedra Seca”. A més, al llarg del cap de setmana s’hi ubicaran la mostra de vins, Enoturisme i art efímer urbà, organitzada per Vi_suals; l’Espai Vi-Bar, una barra de vins dels cellers de la DO Pla de Bages, i l’Espai Gastronòmic, una barra amb oferta gastronòmica.

El programa detallat es pot consultar ja a través de la web de la fira ( www.firaviba.cat ), on a més es poden comprar els tiquets per les diferents activitats amb descompte per compra anticipada.

 

Mostra d’art als aparadors

La Mostra Vi_suals com a novetat d’aquest any, afegeix una mostra d’art als aparadors. Una intervenció artística que té com a base les caixes de fusta per a ampolles de vi. Es tracta d’una convocatòria en dues modalitats, adults i estudiants, que es podran veure en diversos aparadors de comerços del centre històric.

A partir del 16 de juny, totes les creacions artístiques s’agruparan en una exposició al Museu de la Tècnica de Manresa que es podrà visitar fins el 8 de juliol.

 

Menús maridats els dies de la fira 

Com a activitat paral·lela, durant la setmana de la fira, diversos restaurant del Bages col·laboraran oferint als seus clients menús maridats amb vins de la DO Pla de Bages a preus especials. A la web es poden consultar els menús, preus i condicions de la reserva.

També els hotels de la zona oferiran allotjament a preus reduïts o amb descompte, tant per individuals com per grups. Una bona manera de gaudir al màxim de la Fira VI-Ba.

 

Les xarxes de la fira VI-Ba

Ja estan en funcionament les xarxes socials de la Fira VI-Ba. No dubteu a seguir-nos per estar al dia de totes les novetats i per compartir les vostres opinions i vivències a la 1a Fira del Vi del Bages.