simulador-navegació

La consellera d’agricultura Meritxell Serret, provant el nou simulador de navegació a l’Ametlla de Mar. Foto: Gencat

L’Escola de Captació Nauticopesquera de Catalunya ha inaugurat aquest dijous a l’Ametlla de Mar (Tarragona) el primer simulador de navegació d’un centre de la Generalitat, ha informat la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en un comunicat.

Aquesta eina facilitarà al professorat el seguiment del procés d’aprenentatge dels alumnes, que podran adquirir milles d’experiència en navegació sense utilitzar equips reals, i es preveu que uns 400 alumnes facin servir el simulador cada any.

El simulador permetrà als alumnes fer pràctiques allunyats del territori català, operar amb diferents tipus de vaixells, i enfrontar-se a situacions de mal temps o de navegació densa; segons la consellera d’agricultura, Meritxell Serret, “un dia d’entrenament amb el simulador equival a sis dies de navegació”

Ha tingut un cost total de 198.001 euros i s’ha adquirit amb diners generats per l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya. També està prevista la compra d’un simulador de cambra de màquines per l’alumnat que cursi els cicles d’aquesta temàtica.