gelat-carquinyoli

 

Un gelat per perdre els sentits i molt català

Podeu gaudir del gelat elaborat artesanalment a la Gelateria El Carquinyoli.

 

Ingredients per a la recepta

  • 3 litres de llet sencera
  • 75 grams de sucre
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 400 grams de llet d’ametlles (tipus Almendrina)
  • 60 grams de sucre invertit

 

Elaboració de la recepta

  1. Posar la llet, el sucre i l’extracte de vainilla en una olla i portar a ebullició.
  2. Abaixar el foc i deixar bullir destapat fins que el seu volum s’hagi reduït a la meitat.
  3. Incorporar l’Almendrina i el sucre invertit sense deixar de remenar fins que quedi ben dissolt.
  4. Retirar del foc i reservar en un bol. Quan estigui fred guardar a la nevera fins que estigui fred.
  5. Fer el gelat de manera tradicional, o amb una geladera.
  6. Quan el gelat comenci agafar consistència incorporar la quantitat de carquinyolis esmicolats que es vulgui.
  7. Servir decorant la part superior amb carquinyolis esmicolats.

 

Maridatge

Podeu acompanyar el gelat amb una Ratafia dels Raiers Reserva de Licors Portet 1883, un licor elaborat amb destil·lats de plantes aromàtiques, pell de taronja, cafè i macerats de nous verdes i nou moscada, dolç i agradable.

ratafia-dels-raiers-reserva

Recepta extreta de: http://gourmenderies.blogspot.com.es/2013/08/gelat-de-carquinyolis-i-moscatell.html