gazpacho

 

Gaudeix del sabor al mateix temps que desintoxiques el teu cos

Ingredients per a la recepta

  • 3 tomàquets madurs
  • 1 pebrot vermell
  • 350 grams de síndria sense llavors
  • 2 culleradetes de sucre
  • Oli d’alfàbrega d’Aromatiks
  • Oli d’oliva d’Aromatiks
  • 2 soperes de vinagre de vi
  • Sal
  • 100 grams de formatge feta

 

Elaboració de la recepta

  • Per al gaspatxo: amb una batedora, una Thermomix, o qualsevol altre robot batrem el tomàquet, pebrot, síndria, sucre, sal i vinagre (podeu pelar el tomàquet i esgranar per no haver de colar-ho) .
  • Un cop tot està liquat, i amb el robot funcionant, anirem afegint l’oli molt a poc a poc, estarem aplicant la tècnica de l’ emulsionat que no és més que donar consistència prenent aire a productes que com el vinagre i oli no són homogenis. Si triguem molt en servir la ciència farà la seva feina i tots dos ingredients tendiran a disgregar-se.
  • Per muntar: servim en un plat o bol, afegim uns daus de formatge feta que miraculosament “suressin” a causa de la consistència del emulsionat i rematem amb l’oli d’alfàbrega.
  • Consells: No us passeu amb la sal en el gaspatxo, el formatge feta peca de salat. Per paladejar adequadament en cada cullerada, cal agafar una mica de tot.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Erumir Blanc de Can Bonastre, un vi blanc ideal per a plats com el d’avui i aperitius, amb un final lleugerament amarg, que allarga el seu record de préssec i pell de llima.

erumir blancRecepta extreta de: http://fuegodemortero.com/2014/03/07/gazpacho-de-sandia-con-aceite-de-albahaca-y-queso-feta/