recepta-gourmet-galtes-porc-ratafia

Un plat excepcional

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • Quatre galtes de porc de Cal Vivet
  • Dues cebes morades
  • Vuit escalunyes
  • Dues pastanagues
  • Dos grans d’all
  • Una taronja
  • Un quart de litre de Ratafia dels Raiers
  • Llorer
  • Farina
  • Oli
  • Sal
  • Pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Comencem preparant els ingredients, polint i netejant les galtes. Pelem les cebes i les trinxem. Pelem les escalunyes. Pelem u tallem a petits daus les pastanagues. Pelem i xafem els alls. Espremem la taronja.
  2. Salpebrem les galtes i les enrossim en una cassola de parets altes amb tres cullerades d’oli. Les reservem.
  3. A la mateixa cassola, a foc moderat, sofregim la ceba. Quan comenci a agafar color salpebrem, hi afegim la pastanaga, els alls i una fulla de llorer, tot continuant la cocció fins a tenir el sofregit a punt. Ara hi posem una cullerada de farina, remenem i deixem coure durant un parell de minuts abans de posar-hi el suc de taronja, la ratafia, les escalunyes i reincorporar-hi la carn.
  4. Tapem la cassola i a foc baix deixem que vagi fent el xup-xup durant cinc quarts. De tant en tat girem les galtes alhora que comprovem que no es queda sense suc, si calgués hi afegim més suc de taronja. Quan faltin uns minuts rectifiquem, si cal, de sal.
  5. És aconsellable deixar reposar i, en tot cas, escalfar abans de servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre Trepat Novell del Celler Carles Andreu, un vi jove, fresc, directe i llaminer, amb el punt de verdor que caracteritza el vi novell. Combina elegantment les aromes de gerds, maduixes i taronges amb les notes varietals de clau, canyella i pebre.

vi-trepat-novell-carles-andreu

Recepta extreta de: http://elsfogonsdelpare.blogspot.com/2018/03/galtes-de-porc-la-ratafia.html