galetes-oli-casolanes

Galetes naturals i casolanes

 

Ingredients per a la recepta

  • 500g de farina
  • 250 ml d’oli d’oliva Az-Azeytun
  • 300g de sucre
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1 culleradeta de ratlladura de taronja
  • 1 culleradeta d’aroma de vainilla
  • Mitja culleradeta de pols per fornejar o llevat
  • 3 ous
  • Una mica de sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Pre-escalfar el forn 180g i forra una safata de paper de forn.
  2. Tamisar la farina amb l’ajuda d’un colador, combinar amb el sucre i el llevat.
  3. Afegir la mescla anterior i l’aroma de vainilla, la canyella i la ratlladura de taronja.
  4. Batre 2 ous i afegir-los a la mescla anterior.
  5. Amb l’ajuda d’una batedor batem tots els ingredients i anem agregant poc a poc l’oli.
  6. Un cop tinguem la massa la deixem reposar 20 minuts en l’interior del microones o en un lloc sec.
  7. Empolvora una mica de farina per una superfície plana i estén la massa anterior amb les mans i amassa amb un rotlle. Amb l’ajuda d’un motlle o got petit boca baix talla les galetes.
  8. Col·loca les galetes en la safata de forn. Ens queda un ou que utilitzarem per pintar les galetes. Bat un ou i amb una brotxa de silicona pinta les galetes.
  9. Programa el forn a 180 graus uns 6-7 minuts, la clau és quan veus els bordes de les galetes lleugerament daurats, a vegades poden tardar un parell de minuts més però es fan bastant ràpid (res d’haver d’esperar mitja hora amb altres galetes).
  10. Quan estiguin al teu gust de daurat, la treus del forn i les deixes refredar. Conservar en un recipient hermètic.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquestes postres amb una RATAFIA DE NOUS I POMES PORTET 1883 de Licors Portet, una ratafia molt suau que deixa entreveure al final del glop la dolçor de la poma, molt ben integrada en el conjunt de les altres plantes.

  1. ratafia-nous-pomes-e1482064768756

Recepta extreta de: https://okdiario.com/recetas/2017/07/19/galletas-aceite-oliva-caseras-76356