Ingredients

  • 1 kg de vedella tallada a bistecs petits
  • 50 g de moixernons secs
  • 2 cebes trinxades
  • 2 tomàquets trinxats
  • 1 copa de vi blanc de Vins Grau
  • Un raig de brandi
  • Farina
  • Oli de L’Arrabassaire
  • Sal
  • Aigua (o brou de carn)

Per fer la picada: Un grapadet d’ametlles,  2 grans d’all i julivert.

Preparació

  1. Deixem els moixernons en remull un parell d’hores i guardem aquesta aigua per afegir al final.
  2. Salpebrem, enfarinem i fregim la carn en una cassola amb oli, a poc foc. La retirem i la guardem.
  3. En el mateix oli, fregirem la ceba a poc foc i, quan s’hagi daurat, afegirem el tomàquet triturat i, poc a poc, afegirem una mica de farina per fer la salsa més espessa.
  4. Afegirem la carn i la flamejarem amb el brandi, tot seguit posarem el vi blanc i l’aigua o el brou de carn fins cobrir-ho tot i ho deixarem reduir a foc baix fins que la carn estigui tendra.
  5. Escorrem els bolets, els passarem lleugerament per la paella i els afegirem a la cassola.
  6. 10 minuts abans d’acabar, posarem la picada en un morter fins deixar-la ben fina.
  7. Afegim la picada a la cassola. En aquest moment també podem afegir l’aigua que havíem dels moixernons que havíem guardat.
  8.  Salpebrem al gust i ho deixem una estona més, a poc foc.