Formatges artesans i naturals de qualitat

En Josep Venturós va obrir la Formatgeria Cuirols l’any 2007, quan ja feia 13 anys que tenia ramat de cabres. La seva il·lusió sempre havia sigut fer formatges com els de la seva àvia.

Des de l’alimentació de les cabres amb herbes de la pròpia finca, fins a l’etiquetatge final dels formatges, la formatgeria Cuirols es va concebre com a un negoci autogestionable per una sola persona.

Les cabres són de raça Alpina, la qual és molt robusta, aguanta molt bé el fred i és una gran lletera. A Cuirols les cabres viuen en un corral amb pati exterior i també surten a pasturar. La seva alimentació es basa en: cereals, farratges i pastures naturals.

Formatges

Els formatges són elaborats amb llet crua, és a dir, sense pasteuritzar. D’aquesta manera, es conserva el gust verdader de la llet. A Cuirols treballem uns 50 litres diaris de llet, que correspon a la llet fresca de cada dia. Fem dos tipus de quallada, l’enzimàtica i la làctica, de les quals en resulten quatre tipus de formatge.

GUST DINÀMIC utilitzant llet crua es pot apreciar certa variació en el gust dels formatges en funció de les herbes que mengen les cabres i les estacions de l’any. Així, a Cuirols l’alimentació i el tracte dels animals és un dels elements clau per l’obtenció dels millors sabors.

Valoreu-nos i escriviu una ressenya

La vostra classificació per aquesta fitxa

angry
crying
sleeping
smily
cool
Navegar

La vostra revisió és recomanable que sigui de 140 caràcters llargs, com a mínim.

La vostra sol·licitud ha estat lliurada amb èxit.

building Propi o treballes aquí? Reclama ara! Reclama ara!

Reclama aquesta fitxa