avellana

Una fira amb molta tradició i història

Els propers dies 1 i 2 d’Agost, al Baix Camp, a la població de Riudoms es durà a terme la fira de l’avellana, una fira quatricentenària també coneguda com la Fira de Sant Llorenç en la qual s’hi exposen fruits secs i derivats gastronòmics.

A més de gran varietat de fruit secs, trobarem sectors de tot tipus, com els dedicats a la maquinària agrícola, a la automoció i mostres d’entitats i actes culturals.

Serà un esdeveniment molt especial i únic tant pels qui els agraden les avellanes com pels que no, serà una festa on trobar-se en un ambient sa, conèixer la zona, les tradicions, els costums i la gastronomia; l’oli d’oliva d’aberquina verge extra; la cultura i sobretot, el tarannà de la seva gent.

D’aquesta manera hi hauran nombrosos espectacles relacionats amb la cultura i la gent, actuacions musicals i culturals, curses de portadors de saques d’avellanes, diables, exposicions i tota mena de jornades sempre amb la omnipresència del riudomenc més conegut arreu del món; l’arquitecte Antonio Gaudí.