Fira de l'Aixada

Els dies 27 i 28 de febrer la ciutat de Manresa celebrarà la 19a edició de la Fira de l’Aixada. Es tracta del mercat medieval de la Llum i se celebra tradicionalment el dissabte i diumenge posteriors al 21 de febrer. Durant l’Edat Mitjana els permisos per realitzar fires eren molt preuats; el nom Fira de l’Aixada prové d’un privilegi va atorgar el rei Carles II a la ciutat de Manresa l’any 1683, com a premi i reconeixement de la seva activitat comercial i la influència de la ciutat en la pagesia de la comarca del Bages.

La fira ens transportarà a l’època medieval de la ciutat per redescobrir els espais i els personatges del moment. Els carrers del centre històric s’omplen d’artesans, mestres d’antics oficis que fan demostracions de les seves arts, joglars, guerrers, i altres elements i atraccions de l’època medieval, com si de nou ens trobéssim en ple segle XIV. Amb la participació de més de quatre-centes persones, entre actors i voluntaris d’entitats i grups –principalment locals i de la comarca-, sis espais escènics diferents, visita a espais patrimonials….la Fira es consolida com una activitat de referència a la Catalunya central.

El nombre de parades es manté estable respecte els darrers anys. Durant el període d’inscripció s’han tramitat 350 sol·licituds, de les quals s’han acceptat 202 parades. El sector més representat és el de l’artesania, amb parades de bijuteria, roba, vidre, fusta, seguit de l’alimentació (embotits, formatges, vi,
mel…), i també cal destacar la presència dels comerciants locals que, any rere any, augmenten la seva representació al mercat.
A les parades podreu trobar el nostre productor gourmet Molí del Pau.
Per a més informació i el programa complet podeu visitar el web oficial: http://www.aixada.cat/