filet-vedella-melmelada-ceba

Una recepta de carn molt dolça

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • 4 filets filet de Vedella Ecològica del Pedraforca
  • melmelada de ceba de Fruita Blanch
  • escalunyes 140 gr
  • vi negre 500 ml
  • mantega 50 gr
  • llorer 2 fulles
  • sucre 30 gr
  • vinagre de vi negre 1 culleradeta
  • fons de vedella 500 ml
  • patates 150 gr
  • reducció de vinagre balsàmic
  • Oli d’oliva
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer fer les patates fregides en daus petits amb un o dos grans d’all perquè li donin una mica de sabor. I posar al gust de sal.
  2. Us recomanem la deliciosa melmelada de Fruita Blanch. També podeu fer la melmelada d’escalunyes (o ceba), per això cal agafar les escalunyes i partir molt finetes en juliana, després posar a la paella amb la mantega i esperar que es daurin i agafin el color.
  3. Quan estiguin cuites les escalunyes afegir les fulles de llorer, el vi negre i el vinagre i deixar reduir a foc baix-mig i moure de tant en tant.
  4. Una vegada que redueix el vi i el vinagre, afegir el sucre i el fons de vedella i deixar fins que es caramel·litzi o lligui la melmelada.
  5. Per acabar, fer els filets a la planxa al gust de cadascú.
  6. I ja només queda emplatar adornant amb un raig de vinagre balsàmic, i sobretot degustar i gaudir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Joncària Merlot Reserva de Pere Guardiola Celler, un vi d’intens color granat amb lleugers reflexos caoba que en boca és ple, carnós, i complex. Tanins concentrats i agradables, ben integrats.

joncaria-merlot-pere-guardiola

Recepta extreta de: https://www.kukers.com/receta/11/solomillo-con-mermelada-de-cebolla

Imatge extreta de: http://tertuliacastronomica.blogspot.com.es/2012/07/solomillo-de-ternera-con-mermelada-de.html