final_recipe_culinary_zinema_gourmets_0Del 21 al 27 de setembre, la secció dedicada a la cuina i al setè art del Festival Internacional de Sant Sebastià celebra la seva tercera edició. El Culinary Zinema: Cinema i Gastronomia té previst projectar set pel·lícules, sis estrenes i el clàssic Como agua para chocolate, seguides d’un menú temàtic. Com a novetat, es podrà adquirir una entrada conjunta per gaudir dels llargmetratges i el posterior sopar, la qual cosa proporcionarà una experiència completa. Aquesta idea d’unir ambdues disciplines arts prové de la Culinary Cinema de la Berlinale, on ja es porta celebrant des de fa 8 anys.

Un programa amb fonament

Organitzada en col·laboració amb el Basque Culinary Center (BCC), les propostes culinàries de la secció tenen el segell d’alguns dels millors cuiners bascos.

L’estrena vindrà de la mà de la pel·lícula coreana Final recipe, ambientada en una final del concurs Masterchef del país, a la qual seguirà un sopar servit per Dani López (Kokotxa) i Roberto Ruiz (Frontón). El diumenge, 22 de setembre, serà el torn de la sueca Love and Lemons amb sopar de José Mari Arbelaitz en el restaurant Arbelaitz. La japonesa Drops of Heaven inaugurarà la setmana (23 de setembre) amb sopar en el BCC a càrrec de Aizpea Oihaneder (Xarma) i Zuriñe García (Andra Mari de Galdakao). Des d’Austràlia arriba Make hummus not war amb sopar de Joseán Alija i Mikel Gall en Ni Neu. De tornada al BCC, el 25 de setembre, es projectarà A Tale of samurai cooking- A true love story amb un sopar que signarà Gorka Txapartegi (Albereda d’Hondarribia) i un xef nipó que ha de concretar-se. El dijous serà el moment de la clàssica mexicana Como agua para chocolate, amb sopar de Rubén Trincado en el Mirador de Ulía. La clausura, el dia 27, serà a càrrec de la britànica Jadoo, que transcorre a la Índia, i el menú de la qual tindrà segell d’un cuiner d’aquest país també en el BCC.

Les entrades per poder gaudir del programa estaran a la venda a partir de l’1 de setembre.

Font: https://gourmets.elperiodico.com/ca/noticies/gastronomia-de-pel%E2%80%A2licula