perafita-candelera

Amb la Festa de la Candelera, Perafita celebra la seva festa Major d’hivern. També es coneguda com la Festa del Cavall, ja que en els darrers temps s’ha incorporat la Festa del Cavall del Lluçanès, una fira tradicional dedicada al món dels traginers i s’ha convertit en la fira més important de la comarca pel que fa al món del cavall.

Això és degut a què al Lluçanès existeix una extensa tradició vinculada a aquest món, i la Candelera de Perafita és una celebració que està molt arrelada al poble. Durant aquests dies hi ha diverses activitats programades. Un programa d’activitats divers, de tot tipus i per a tota la família.

La Festa i Fira de la Candelera permet gaudir de la tradició del poble: el Passant de cavalls, ponis, mules, rucs, carruatges i Cercavila de cap-grossos pels carrers de la vila, així com de les curses de cavalls i rucs al camí de can Carbó.

A la Festa del Cavall del Lluçanès trobareu una mostra d’empreses hípiques i de serveis relacionats amb el món dels cavalls. Podreu gaudir d’una passejada amb cavall pels entorns de Perafita, fer una ruta amb cavalls pel Lluçanès.

Sense deixar de banda de les propostes culturals: teatre, concerts, màgia, ball, exposicions,  projecció d’audiovisuals o l’espectacle de falconeria.

Ni  oblidar les propostes populars: esmorzars i sopars populars, espectacles infantils i activitats per als més petits, partits de futbol, campionat de botifarra o les sardanes

I on no poden faltar els actes  tradicionals: Missa solemne en honor de Sant Antoni,  Benedicció de Sant Antoni o la Benedicció de cavalls i carruatges.

També podreu trobar al nostre productor gourmet Forn Franquesa Coques de Perafita, que us permetrà degustar els seus productes.