fetsa-vi-gandesa

La Festa del Vi de Gandesa té el seu origen en la proposta d’un dels socis – ja grans- de la Societat Unió Gandesana, qui somiava en un acte popular de reconeixement a la pagesia.  Amb això, el 6 de novembre de 1988 va veure la llum a Gandesa la I Festa del Vi, amb el dinar popular de “la Clotxa” com a activitat destacada.

La bona acollida d’aquesta idea, l’esforç i col·laboració de gandesans i gandesanes, i – a sorpresa dels organitzadors – l’èxit de la primera edició va donar pas a l’establiment de lligams entre la Societat Unió Gandesana, l’Ajuntament de Gandesa i el Celler Cooperatiu Gandesa. Amb els anys es va consolidar una Comissió Organitzadora de la Festa del Vi, formada per totes tres entitats i amb la col·laboració tècnica del Consell Regulador de la DO “Terra Alta”. L’esdeveniment també compta amb el recolzament de diverses entitats públiques i empreses privades, i en especial de molts dels productors dels vins DO “Terra Alta” que anualment participen en la Mostra de Vins del certamen. Entre ells trobareu els nostres productors gourmet La Botera i Altavins.

Avui, La Festa del Vi a Gandesa és un esdeveniment cultural totalment consolidat i l’aparador dels vins a peu de territori més important de la regió. La Festa del Vi ha aconseguit situar-se com a referència dins del món de la cultura del vi a Catalunya pel que sense cap dubte, durant la seva celebració, Gandesa es punt de visita obligada per tots aquells que volen gaudir dels nostres vins, del nostre entorn i de la nostra gent.

Aquí podeu consultar el programa complet.

 

Nit de les Garnatxes Blanques

Una vetllada que s’ha convertit en un clàssic on els vins elaborats amb garnatxa blanca son els autèntics protagonistes dins d’un espai modernista increïble com és Celler Cooperatiu Gandesa una de les 7 meravelles de Catalunya.

Una nit única per degustar aquests vins blancs elaborats amb la varietat de raïm més emblemàtica de la nostra comarca; la garnatxa blanca. Una varietat que ens identifica i ens situa dins el panorama vinícola com la regió on assoleix tota la seva plenitud gràcies al saber fer de viticultors i cellerers.

Durant l’acte es podran degustar més de 40 vins diferents elaborats majoritàriament amb aquesta varietat i classificats per tipus; cupatges, vins joves únicament elaborats amb garnatxa, vins en pas per fusta, vins de licor.

Els vins estaran maridats unes tapes selectes i especialment escollides per l’ocasió i elaborades per Restaurant L’Antic Molí (restaurant amb un estel Michelin).