festa del batre

 

Un dia diferent amb el cereal com a protagonista

El proper 8 d’Agost, al nucli de Sant Antolí i Vilanova, a Ribera d’Ondara, se celebrarà la tradicional Festa del batre i la Fira de la Cervesa Artesana.

La base de la festa es tal que la mecanització de les feines del camp, esdevinguda a la Segarra a partir de la segona meitat del s.XX, ha representat un impresionant canvi de fesomia en l’activitat pagesa. Gràcies a aquesta transformació social, l’organització de la feina al camp ha sofert una gran evolució durant les últimes dècades. El tractor va revolucionar la forma de treballar i el procés.

La zona de la Segarra sempre ha destacat per la seva explotació cerealística i és per això que es dur a terme aquesta fira amb gran tradició; en aquest mesos és quan arriba el punt culminant de la collita i es per això que es dur a terme en aquesta època.

En definitiva es converteix en una festa amb gran tradició històrica i on tots els veïns de Ribera d’Ondara surten al carrer a gaudir de cervesa artesana i d’activitats multiculturals per a tota mena de públics; perfecte per passar un dia diferent.