farcellets-pollastre-salsa-codony

 

Gaudeix del gust de la carn

 

Ingredients per a la recepta

Per als paquetets:

  • 8 filets de pit de pollastre molt fins del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat.
  • 100 gr. de carn picada.
  • 100 gr. de salsitxes fresques. 
  • 8 dàtils sense os.    
  • 1 ou.    
  • 1 grapadet de pinyons.    
  • Pa ratllat.   
  • Farina.   
  • Oli d’oliva i sal.

 

Per a la salsa:

  • 80 gr. de pinyons.  
  • 2 cullerades de codonyat de Productes Naturals Capell
  • 60 ml. de brandi.    
  • 1 cullerada de salsa de soja.    
  • 500 ml. de brou de pollastre.    
  • 1 nou de mantega.    
  • 1 culleradeta de Maizena.

 

Elaboració de la recepta

  1. Traiem el farcit de les salsitxes fresques i ho barregem amb la carn picada, l’ou, els pinyons, pa ratllat, els dàtils picats i sal. Movem bé perquè tots els ingredients es barregin i reservem una hora a la nevera.
  2. Estenem els filets de pit de pollastre.
  3. Posem una mica del preparat de carn.
  4. Tanquem formant paquetets i posem un escuradents per subjectar.
  5. Passem per farina i fregim en abundant oli d’oliva fins que es daurin una mica. Vam treure a un plat amb paper absorbent i reservem.
  6. Per preparar la salsa el primer és torrar els pinyons en una paella sense gens de greix. Reservem.
  7. En una cassola posem el codony juntament amb els pinyons i el brandi i deixem coure fins que s’hagi evaporat l’alcohol. Afegim la salsa de soja i la Maizena dissolta en el brou de pollastre. Finalment tirem la mantega i movem fins que la salsa espesseixi i adquireixi una textura cremosa i brillant.
  8. Hi tirem els paquetets que teníem reservats i deixem coure tot junt uns 15 minuts.
  9. Servim acompanyats d’una mica d’arròs basmati i napamos amb la salsa de codonyat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Maurel de Can Bonastre, un vi blanc d’entrada suau, untuosa, t’embolica tota la boca amb el seu volum i sedositat. Bon equilibri amb l’acidesa que ho refresca i ho acompanya al final de boca, on deixa records dolços de mel i fruits torrats.

maurel-can-bonastre

Recepta extreta de: http://www.pormisperolas.com/recetas/paquetitos-de-pollo-en-salsa-de-membrillo/