menusdeguerra

L’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 acull l’exposició ‘Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència ‘, que repassa les elaboracions culinàries durant la Segona República a Catalunya.

Mitjançant receptaris, llibres de cuina i revistes culinàries dels anys 30 i 40 s’incideix en l’evolució del concepte de gastronomia de la cuina casolana fins al dels grans restaurants, segons ha informat la Fundació Sabadell 1859 en un comunicat.

En aquest sentit, l’exposició pretén ensenyar que no és casual que la cuina catalana sigui un referent en el món, perquè “neix d’unes arrels, d’una tradició, d’una cultura i també d’un passat”.

La mostra recull les propostes culinàries de persones i plataformes que durant la Guerra Civil van passar “per escassetat de recursos i els va obligar a imaginar noves receptes i usos per poder cuinar saludablement”.

L’exposició, coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el Grup BBVA i el Museu d’Història de Catalunya, forma part d’un programa itinerant per diverses poblacions catalanes.

El comissari és l’investigador, professor de l’Institut Europeu de Disseny i director d’art de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica, Sergi Freixes.

Aquest dijous s’ha inaugurat la mostra que s’ha d’establir a Sabadell fins al 22 de març i es complementarà amb conferències i tallers.