esqueixada_bacalao

Productes de la terra per un plat típic català

Ingredients

  • 500 grams de bacallà esqueixat i dessalat de Pairó Fish
  • 4 tomàquets madurs trinxats
  • Olives negres
  • Ceba tendre
  • Pebrot
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal

Preparació

  1. En primer lloc, posarem en remull el bacallà de Pairó Fish ja esqueixat i dessalat en aigua durant dues o tres hores i li canviarem l’aigua cada hora.
  2. Tallarem els tomàquets, el pebrot i la ceba tendre en trossos i ho barrejarem tot.
  3. A continuació hi afegirem el bacallà i les olives i posarem la sal al gust. És aconsellable anar-ho tastant per controlar el seu nivell. Normalment no és necessari afegir-n’hi massa.
  4. Finalment, ruixeu tot amb un bon raig d’oli i hi poseu el pebre. Remeneu bé tot i ho deseu durant una hora a la nevera. Fresc i llest per servir!

Maridatge

Aquest àpat tradicional de la cuina catalana té un punt afegit ja que és només a Catalunya on es menja el bacallà cru. Per a acompanyar un plat d’aquesta mena us recomanem el Cava Brut Nature de Mussons Vins. Elaborat amb les varietats Macabeu, Xarel·lo i Parellada i amb una criança de 20 mesos, és un producte fresc, sedós i elegant de llarg postgust. El seu aroma fresc amb notes cítriques, intens i alegre amb fruita madura, herba fresca i fons de llevat conforma una excel·lent combinació amb l’esqueixada de bacallà.

mussons cava