recepta-gourmet-espaguetis-carbassó-pesto

Color i sabor mediterrani

 

Ingredients per a la recepta

  • 140g d’espaguetis per persona
  • 1 Carbassó
  • Formatge ratllat al gust
  • Salsa pesto d’Hortus Aprodiscae
  • També es pot fer la salsa pesto amb:
    • Unes quantes fulles d’alfàbrega
    • Un gra d’all
    • Sal
    • Pinyons
    • Oli

 

Elaboració de la recepta

  1. Moltes persones solen coure la pasta de forma errònia. Perquè la pasta quedi cuita de forma correcta cal seguir aquestes indicacions:
  2. Força aigua en una cassola gran, per impedir que s’enganxin els espaguetis.
  3. Esperar que l’aigua aquest bullint per afegir els espaguetis, i deixar que torni a bullir l’aigua per afegir la sal (millor sal grossa).
  4. Observar el temps de cocció que indica el fabricant i el tipus d’aigua de la zona (per la duresa de l’aigua, trigués més o menys).
  5. Escórrer els espaguetis en un colador (no passar-los per aigua freda ja que tallem la cocció i perdrem el midó que tenen i la salsa impregnarà els espaguetis).
  6. Comencem per rentar el carbassó molt bé i tallem en juliana molt fina. Quan aquest tot llest, en una paella amb molt poc oli d’oliva (1/2 cullerada), li donem una volta a la planxa i reservem.
  7. La salsa pesto és molt senzilla de fer, però si ho prefereixes la pots comprar feta, particularment m’agrada elaborar-la jo mateix, és més sana i no porta conservants ni químics.
  8. En un morter afegeixes unes quantes fulles de alfàbrega fresca, un gra d’all, sal i uns pocs pinyons, i matxaques fins que tinguis una pasta fina si cap ensopegada dels ingredients, en aquest punt és quan afegim l’oli d’oliva (una o dues cullerades soperes màxim) i barregem bé.
  9. Per completar la recepta, en una paella de mida apropiat a la quantitat d’espaguetis que tenim cuits, i a foc lent afegim els espaguetis, el carbassó reservat i la salsa pesto, remenem bé perquè es barregin tots els ingredients.
  10. Servim immediatament, i si vols pots afegir-li un poc de formatge ratllat, depenent de les calories que vulguis consumir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un cava Ab Origen Brut Rosé de Giró Ribot, un cava que presenta un brillant i atractiu color rosa cirera amb bombolles molt fines i constants perfectament integrades, formant una corona suau i duradora. Explosiu aroma de fruits vermells, sobresortint intenses notes de maduixes. Suaus tocs de lies fines i fruits secs. Subtil, delicat i fresc. Intenses aromes de fruits vermells s’expansionen al seu pas pel paladar. Ampli, saborós i fresc, amb un carbònic ben equilibrat i amb bona persistència en boca.

cava-ab-origen-brut-rose-giro-ribot

Recepta extreta de: https://naturchef.net/recetas/receta-de-espagueti-con-calabacin-a-la-salsa-pesto/