carn-exportacio-catalunya
La Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC) ressalta el potencial exportador del sector carni de Catalunya, que el 2015 va créixer un 11% respecte a l’any 2014, en termes d’exportació global.

Josep Collado, secretari general de FECIC, ha comentat, durant la Jornada internacional del Sector Carni, les dades positives registrades en 2015 per l’exportació del sector a Catalunya i Espanya i ha exposat quin és el panorama global i les tendències de futur en termes de consum, producció i importacions per països.

A la jornada han assistit 50 empreses càrnies catalanes exportadores que han presentat les últimes novetats en matèria d’exportació, a través de les diferents ponències sobre aspectes tècnics i comercials relacionats amb la internacionalització del sector, que passa per accions comercials com missions comercials, tant directes com inverses, o participació en reconegudes fires internacionals per potenciar els mercats de països tercers com la Xina, Amèrica Llatina o Àfrica Subsahariana.

Óscar Rodríguez, de la Subdirecció General d’Acords Sanitaris i Control en Frontera del Ministeri d’Agricultura, Medi Ambient i Alimentació (Magrama), ha comentat les últimes novetats en els tràmits a l’exportació, certificats sanitaris, obertura de mercats i processos d’homologació i protocols bilaterals amb països tercers. També ha aprofitat la trobada per parlar sobre el CEXGAN 2.0 i el seu funcionament i per aclarir els dubtes de les empreses sobre aquesta nova eina.