empedrat-bacalla-mongetes-ganxet

 

Un plat molt fresc i saludable per aquest estiu

 

Ingredients per a la recepta

  • 500 g de bacallà esqueixat i dessalat de Pairó Fish
  • 4 tomàquets madurs tallats a daus
  • 300 g de mongeta del ganxet bullida de Mas Jaume Colomer
  • 1 ceba tallada a tires
  • un grapat d’olives negres
  • 2 ous durs
  • pebre negre
  • oli d’oliva verge extra
  • sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Començarem per posar el bacallà en remull. Primer de tot renteu-lo bé unes quantes vegades, per extreure’n el màxim de sal.
  2. Ara poseu-lo en remull almenys una horeta. Si podeu, canvieu l’aigua als 30 minuts. Tasteu una punteta. Si trobeu que encara és salat… deixeu-lo més estona i torneu a canviar l’aigua.
  3. Mentre, podem anar picant la verdura. Fem el tomàquet a daus petits. El mateix amb el pebrot i la ceba… hi tirem una mica de d’oli d’oliva i sal. Ho remenem bé. Si voleu deixeu-lo reposar un temps, fins que estigui el bacallà a punt.
  4. Poseu un ou a bullir. Necessitarem un ou dur per decorar el plat.
  5. Acabem de fer el plat, doncs. Incorporem la mongeta bullida….
  6. Escorrem bé el bacallà… i l’afegim a la nostra amanida.
  7. Ara, unes quantes olives negres i un bon raig d’oli d’oliva verge extra. Remeneu-lo bé.
  8. Podeu un raig de vinagre de Mòdena, però és opcional.
  9. I ho tornem a remenar. En principi no caldria salar el plat, però si ho trobeu oportú, vosaltres mateixos.
  10. Ja podem emplatar, juntament amb un tallet d’ou dur.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi rosat Vila Closa Rubor de Vins la Botera, un vi rosat amb atractiu color cirera 100% Garnatxa amb rivets violacis, viu, net i brillant.

vilaclosarubor

Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2013/09/empedrat.html