do-catalunya-festa-major-gracia

La Denominació d’Origen (DO) Catalunya organitza per setè any consecutiu la Ruta dels Vins amb el lema A cada carrer, tasta un vi en el marc de la Festa Major de Gràcia (Barcelona) que té lloc entre el 15 i el 21 d’agost. En aquesta edició hi haurà un total de 11 punts de ruta, on participaran els següents carrers: Joan Blanques de Baix, Ciudad Real, Berga, Perill, Joan Blanques de baix de tot, Maspons, Plaça Poble Romaní, Providència, Plaça Rovira, Puigmartí i Alzina. Cada tarda, a les 19h i a les 20h, es realitzarà a un carrer guarnit concret el tast guiat de la referència que correspongui al punt de la ruta. Així, al llarg dels dies els visitants podran conèixer de primera mà les característiques de la DO Catalunya, els cellers i els vins que s’hi emparen. A més a més, enguany, cada tast guiat de vi es maridarà amb una Bacuspèdia diferent. La Bacuspèdia és la nostra enciclopèdia animada que explica conceptes al voltant del món del vi i amb la qual la DO Catalunya vol contribuir a fer difusió sobre la cultura del vi, desmitificant-la i fent-la més propera a tots els públics.

D’altra banda, i com ja és tradició, el dia que es realitzarà el gran tast serà el 17 d’agost (a les 19 hores), on es tastaran cinc referències de vi durant una hora aproximadament. Una activitat amb places limitades, que tindrà lloc a l’Espai Tasta-Gràcia (Jardins Manuel Torrente del C/ Alzina) en col·laboració amb l’entitat cultural i gastronòmica el Cargol Graciós.

Concurs de fotografies amb #MésGràcia de la #RutadevinsDOCat

La DO Catalunya des de fa dos anys organitza també un concurs de fotografies compartides a xarxes socials tot prenent vins de la DO Catalunya als diferents punts de la ruta dels vins de Gràcia. Entre els participants se sortejarà un lot de vins de la DO.

La DO Catalunya participa en aquesta popular festa major del barri barceloní amb l’objectiu de promoure la cultura del vi com a part inseparable de la gastronomia catalana, de la seva història i tradició. En aquest sentit, des de la DO sempre s’aposta pel consum moderat i pels principis que regeixen la campanya europea del Wine in Moderation.

Ruta- vins-DO-Catalunya-